+36 30 229 2627 urhida@modernotthonok.hu

Műszaki leírás

KÖRNYEZETHEZ VALÓ ILLESZKEDÉS BEMUTATÁSA

Az érintett építési terület Úrhida településen a Szegfű utcáról megközelíthető. A község ezen része kialakulóban lévő, nyereg és kontyolt és nyeregtetős, családi házas övezet.  A tervezett épület ebbe a környezetbe illeszkedik, nem túl hivalkodó formavilágával és tetőhajlásszögével. Az utca szemközti oldala már korábban beépült a korábban érvényben lévő előírásoknak megfelelően.

A Szegfű utca szilárd útburkolattal rendelkezik. A gépkocsi bejárók a telkeket elválasztó kapukig térkő burkolatot kapnak (a közös használatú részeken).

A tervezési terület terepviszonyai síknak tekinthetők. (10% alatti). Ettől függetlenül minimális tereprendezés, humuszleszedés, egyengetés, nem engedélyköteles földmunkák végzendők.  A telek védett növényzettel és tereptárggyal nem rendelkezik.

KÖZMŰ, KÖZÚTKAPCSOLAT, PARKOLÁS

Elektromos áram, gáz, vízközmű bekötések, szennyvízcsatorna a telken megtalálhatók.

A tervezett épülethez tartozó lakóépület parkolóigénye 2 db.

TARTÓSZERKEZETI MEGOLDÁSOK

 • Alapozások:

Kavicsbeton sávalap, tartószerkezeti tervekben kiírt betonminőséggel és vasalással.

 • Lábazat:

Zsalukőbe öntött vasalt beton lábazat tervezett, tartószerkezeti tervekben kiírt betonminőséggel és vasalással, a külső síkkal határos oldalán 8,00 cm lábazati (XPS) hőszigetelő rendszerrel (Austrotherm Expert FIX) burkolva.

 • Vízszigetelések:

Bitumenes vastaglemezzel (Villas SBS modifikált bitumenes lemez -20 +100 oC) 1 rétegben a földszinti padló esetében, talajnedvesség ellen.

 • Teherhordó falak:

Síkra csiszolt kézi falazóblokk, vagy azzal egyenértékű falszerkezet, 15 cm dryvit rendszerrel (Austrotherm AT-H80, vagy azzal egyenértékű).

 • Padlás, fafödém:

Fa fogópárokból kialakított födém: A gerendák közé és azon felül kereszt irányban fektetve kőzetgyapot hőszigeteléssel (Rockwool Deltarock, vagy ezzel egyenértékű).

 • Lépcső, rámpa, lejtő pihenő:

Külső előlépcső: a bejárati szintre történő feljutást biztosítják. Betonból készül, tartószerkezeti tervekben kiírt betonminőséggel és vasalással. A járófelülete csúszásmentes fagyálló lapburkolattal ellátva.

 • Koszorúk:

Monolit vb. koszorú tervezett, tartószerkezeti tervekben kiírt betonminőséggel és vasalással és keresztmetszetben. A külső síkkal határos oldalon 5 cm xps-el (Austrotherm XPS) hőszigetelve. Ahol a koszorú nem fekszik fel a falra, ott a vasalás a statikus terv szerinti sűrűséggel és minőségben tervezett.

 • Tetőszerkezet:

hagyományos ácsolt fa, talp-, közép és taréjszelemenes fedélszék, fogópárokkal, kialakítva. Átmenőcsavaros kötések használata tervezett.

 • Válaszfalak:

kerámia válaszfallap beépítése tervezett 10 cm vastagságban

 • Áthidalók:

Legtöbb esetben az áthidalóként vasalt koszorú látja el az áthidaló szerepét. Ahol nem, ott Porotherm A10 és A12 jelű (vagy azzal egyenértékű) áthidaló beépítése tervezett.

A monolit vb. gerendák vasalása és méretezése a statikus tervek szerint történik.

 • Bádogos szerkezetek:

Lindab lemez használata tervezett, mely felületkezelt és színezett (RAL 7016 – antracit).

 • Hőszigetelés:

tervezett falazat: 15 cm dryvit hőszigetelő rendszer (Austrotherm AT-H80).

tervezett padlószerkezet: 12,00 cm lépésálló hőszigeteléssel alakítandó ki (Austrotherm EPS AT-N100).

tervezett padlásfödém – fafödém: 20 cm +10 cm kőzetgyapot paplan hőszigetelés tervezett (Rockwool Deltarock), melyet több rétegbe kell lefektetni, egymásra kereszt irányban.

tervezett lábazat: 8 cm lábazati hőszigetelés tervezett a külső síkkal határos oldalán (Austrotherm Expert Fix XPS).

 • Tűz és gombamentesítés:

az érvényben lévő OTSZ szerint az épület fa szerkezetek anyagát beépítésük előtt faanyagvédelemre vonatkozó előírásoknak megfelelő gomba- és rovarmentesítő anyaggal van kezelve

ÉPÍTÉSZETI MEGOLDÁSOK, ANYAGOK, SZÍNEK ISMERTETÉSE

 • Tető héjazat:

Leier Toscana betoncserép, vagy vele egyenértékű – fekete

 • Ereszcsatorna:

ALU csüngőeresz és ejtővezeték kerül kialakításra.

 • Homlokzatburkolatok:

Az épület egészén dryvit rendszer kerül kialakításra. Kapart hatású, RAL 9010 törtfehér és RAL 7016 antracit színű nemesvakolattal, kiviteli terv szerinti vastagságban.

 • Lábazat:

Műgyantás mozaik lábazati rendszer került megtervezésre antracit színben. RAL 7016

 • Külső nyílászárók:

Műanyag nyílászárók fehér színben. A redőny elhelyezése, kialakítása nem tervezett, de a nyílászárók toktoldóval kerülnek kialakításra. A lakói igény szerint utólagos külső redőnytok elhelyezése megoldható, ezek beépítésének költségét az alap ár nem tartalmazza.

 • Bejárati ajtó:

Több ponton záródó, kültéri,kivitelű hőszigetelt, műanyag bejárati ajtó. 

 • Belső ajtók:

Dekor fóliás beltéri ajtó, élfóliázási technológiával, építész kiviteli tervek szerinti méretekben.

 • Padlóburkolat:

Vizes helyiségek (Fürdőszoba, WC, háztartási helység): Greslap padlóburkolat, hálós fektetéssel, a szükséges helyeken üzemi víz elleni kent vízszigetelés kivitelezésével a sarkoknál hajlaterősítő alkalmazásával.

Lakószobák: Laminált parketta önterülő felületkiegyenlítésre elhelyezve, alátét habfóliával és párazáró fóliával, kopásállóság IP-31-es, szín harmonikus a szegéllyel, beltéri ajtó alatt süllyesztett fém burkolatváltó elhelyezésével.

Konyha-étkező: Greslap padlóburkolat, hálós fektetéssel, lábazattal.

Előtér, közlekedő: Greslap padlóburkolat, hálós fektetéssel, lábazattal.

Nappali: Greslap padlóburkolat, hálós fektetéssel, lábazattal.

 • Falburkolat, falfelület:

Vizes helyiségek (Fürdőszoba, WC, háztartási helység ): Ajtótok magasságig mázas kerámia csempeburkolat, a pozitív sarkokon „L” alakú élvédő elhelyezésével, hálós fektetéssel, a szükséges helyeken üzemi víz elleni kent vízszigetelés kivitelezésével, a sarkoknál hajlaterősítő alkalmazásával.

Lakószoba: Vakolt, glettelt felületen fehér színű diszperziós festékkel.

Konyha-étkező, háztartási helyiség: Vakolt, glettelt felületen fehér színű diszperziós festékkel.

Előtér, közlekedő: Vakolt, glettelt felületen fehér színű diszperziós festékkel.

Nappali: Vakolt, glettelt felületen fehér színű diszperziós festékkel.

GÉPÉSZETI RENDSZEREK, ANYAGOK:

 • Vízellátás-csatornázás:

Alapszerelés, vezetékek: A használati hideg- és melegvíz alapvezeték ötrétegű műanyag UPONOR típusú csővezeték falban, illetve padlóban vezetve hőszigetelten. A csatornahálózat PVC, KG – PVC anyagú vezeték, tokos kötésekkel a falban és padlóban vezetve, a WC- khez szerelőelem állvány kerül elhelyezésre, horganyzott fémből, fali WC részére elburkolt kivitellel.

Használati melegvíz előállítás hőszivattyúval, illetve elektromos fűtéssel történik, használati melegvíz tároló beépítésével.

 • Szaniterek,szerelvények:

Mosdó: Geberit Kolo, vagy Alföldi, vagy hasonló gyártmányú porcelán, fehér színű, a kiviteli terveknek megfelelő méretben.

Kád: akril egyenes fürdőkád a kiviteli terveknek megfelelő méretben elhelyezve, beépítve, csempézett előtétfallal, króm le-túlfolyó szettel. Az előtétfalban burkolható kivitelű revíziós ajtó elhelyezésével.

Zuhanytálca: akril zuhanytálca a kiviteli terveknek megfelelő méretben elhelyezve, beépítve, csempézett előtétfallal, vagy gyári előlappal, burkolatra szerelve (nem süllyesztett kivitelben)

Szerelvények: Kludi vagy Mofém gyártmányú krómozott, egykaros mosdó- és kádtöltő csaptelep, kézi zuhanyszett fix fali tartóval.

WC: Alföldi Saval, Geberit Kolo vagy hasonló gyártmányú porcelán, fehér, mélyöblítésű fali konzolos WC-kagyló falsík alatti öblítőtartály, ülőkével és nyomólappal szerelve.

Mosógép csatlakozó: HL típusú falba szerelt szennyvíz csatlakozási és hidegvíz vételi lehetőséggel, a kiviteli tervek szerinti helyen a fürdőszobában vagy háztartási helyiségben.

Konyha helyiségben: csak alapszerelés készül, falon kívüli csatlakozás lehetőségével.

 • Fűtés-hűtés:

Az épület fűtése hőszivattyús rendszerrel kerül biztosításra az érvényes hőtechnikai előírások követelményeinek megfelelően.

Hőtermelő: Víz-levegő hőszivattyú az engedélyezési tervben jelölt helyre oldalfalra elhelyezve

Hőleadó: Az épületben teljeskörűen padlófűtési rendszer kerül kialakításra

Hűtés alapszerelés: A hőtechnikai számítások és szabványok alapján az épület túlmelegedése elfogadható mértékű, hűtési rendszer kiépítése nem történik

Külön vevői igény alapján lehetőség van mennyezet hűtési rendszer megvalósítására külön megállapodás keretében (a vételár nem tartalmazza a hűtés kiépítését)

 • Szellőzés:

Az épületben nem kerül kialakításra szellőző rendszer, a légpótlás a nyílászárókba épített résszellőzők beépítésével történik.

 • Erősáramú szerelés:

A lakószobákban a villamos fogyasztók részére 6 m2-enként 1 db dugaszolóaljzat kerül biztosításra. A TV csatlakozók mellett három, a hálószobákban és a konyhai pult fölött kettesével kerülnek elhelyezésre az új elektromos aljzatok. A villanytűzhely, a konyhai elszívás és a mosogatógép részére, külön áramkörökről indított csatlakozók kerülnek beépítésre. A lakóhelyiségekben csillár-, mennyezeti- és fali lámpahelyek kerülnek kialakításra. Az erkélyeken, illetve a külső homlokzaton kültéri lámpatestek kerülnek felszerelésre.

 • Gyengeáramú szerelés:

Telefonhálózat: A telefonhálózat részére védőcsövezés, lakáson belül vezetékezés és szerelvényezés készül.

 

Vevőnek lehetősége van az adott lakás műszaki tartalmától eltérő kivitelezést megrendelni a generálkivitelezőtől külön ellentételezés megfizetésével. A megrendelés nem képezi Vevő és Eladó közötti szerződés részét, ezért Eladó nem vállal felelősséget, az adásvételi szerződés esetleges meghiúsulása esetén Eladó nem kérhető számon, továbbá, Eladó nem téríti vissza a generálkivitelező részére a Vevő által esetlegesen megfizetett díjat. Eladó és generálkivitelező fenntartja a jogot, miszerint Vevő műszaki tartalom változtatásra irányuló kérésének teljesítését elutasítsa.

 

Feláras műszaki tartalom változtatási lehetőségek, csak külön árajánlat szerint lehetségesek, a vonatkozó jogszabályok, és hatósági előírások betartása mellett, csak az alábbi felsorolásban rögzítettekre vonatkozik:

–  gipszkarton előtétfal kivitelezése,

–  extra vagy más szaniter, szerelvény beépítése;,

–  gépészeti kiállások változtatása, kivétel a WC, a fűtés és a hűtés alapszerelés,

–  több elektromos kiállás biztosítása,

–  beltéri ajtók helyének, nyitásirányának, típusának változtatása,

–  extra vagy más burkolat kivitelezése,

–  konyha- fürdőszoba bútor elhelyezése.

Beruházó fenntartja, az egyes berendezéseknek a fentiekben meghatározottal legalább megegyező műszaki színvonalú termékkel való helyettesítésének jogát, beszerzési nehézségek, vagy egyéb műszakilag indokolt esetekben.

Hívj a részletekért

Cím

Úrhida, Szegfű u. 15.

E-mail

Telefonszám

Social Media